Beplanting

De beplanting is het hart van de tuin, het zorgt namelijk voor kleur, geur en beweging. De planten geven echt gevoel en beleving aan een tuin, het brengt leven om u heen. Naast dat een beplante tuin een prachtige uitstraling heeft, is uw tuin een natuurlijke leefomgeving voor insecten en dieren. Bent u benieuwd hoe wij optimale groei in uw tuin realiseren? Vraag dan nu een beplantingsadvies aan inclusief bemestingsadvies! Zo optimaliseren we de groei in uw tuin en geniet u het hele seizoen lang van de mooiste planten, bloemen en de lekkerste geuren.

Verschillende soorten beplanting 

Er zijn duizenden verschillende soorten planten waaruit u kunt kiezen, daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het aanplanten een beplantingsplan te maken. In dit plan spreken we duidelijk af welke planten er in uw tuin geplant worden en met welke reden. Het maakt namelijk verschil of u beplanting voor een kleine of grote tuin wilt aanleggen, of bijvoorbeeld lage of hoge beplanting als border voor uw tuin. Zo kunt u kiezen voor bladhoudende hoge beplanting voor wat extra privacy of het toevoegen van extra inheemse beplanting voor het behoud van de inheems flora en founa.

Opzoek naar de beste beplanting voor in uw tuin?

Wij werken met u naar uw droomtuin!

Beplantingsplan

Wat is nou precies een beplantingsplan? Dit is een op schaal gemaakte tekening van uw tuin waarop precies te zien is welke soorten beplanting op welke plek komen. U krijgt hierbij meer informatie over de verschillende planten en eventueel borderbeplanting en waarom ze op deze plek geplaatst zullen worden. Dit plan wordt zorgvuldig met u doorgelopen zodat u tijdens en na afronding van het project precies weet wat waar staat. Voorafgaand aan dit beplantingsplan hebben wij met u een gesprek over uw verschillende wensen, zo kunnen wij rekening houden met bijvoorbeeld het gebruiken van onderhoudsvrije tuinbeplanting.

Uw tuin beplanten

Na het maken van een beplantingsplan gaan we van start met het beplanten van uw tuin. We werken graag van groot naar klein. Dit betekend dat we beginnen met het planten van bomen en hoge beplanting en eindigen met het planten van de lage beplanting. Als laatste wordt eventueel uw gazon ingezaaid of worden de grasmatten gelegd.

Beplantingsplan voor uw border

Net zoals in opgeleverde tuinen zit er veel verschil in beplantingsplannen. Zo is een beplantingsplan voor een natuurlijke tuin totaal anders dan een beplantingsplan voor een landelijke tuin. Een overeenkomst is dat je in beide tuinsoorten wel inheemse beplanting kunt toevoegen. In het beplantingsplan voor uw border wordt dus rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Bent u fan van leven in uw tuin dan worden er voldoende bloeiende planten gebruikt. Bent u geen fan van tuinonderhoud? Dan wordt er meer gebruik gemaakt van onderhoudsvrije tuinbeplanting.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Andere diensten binnen tuinaanleg

Bestrating

Houtbouw

Verlichting

Beregening

Beplantingsplan laten maken?

Wilt u een professioneel beplantingsplan laten maken voor jou tuin in omgeving Breda, Etten-Leur of Oosterhout? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder! De grootte van de tuin maakt geen verschil, wij maken een beplantingsplan voor uw landelijke of natuurlijke tuin. Bij onze beplantingsplannen ontvangt u ook extra advies over het bemesten van uw beplanting, op deze manier kunt u optimaal genieten van uw nieuwe tuin!

Wat andere van ons vinden

Netjes en snel gewerkt

Babs Petit | Datum: 06-11-2023

9.5
Kwaliteit werk9Kwaliteit materiaaln.v.t.Vakbekwaamheid9Klantvriendelijkheid10
Communicatie10Nakomen afspraken10Prijs / kwaliteit9

Goede communicatie.

Babs Petit

Klant

Vriendelijke/vakbekwame mannen met een gedreven tempo, klus naar tevredenheid afgerond

TJ de Vries | Datum: 16-08-2023

9
Kwaliteit werk9Kwaliteit materiaaln.v.t.Vakbekwaamheid9Klantvriendelijkheid9
Communicatie9Nakomen afspraken9Prijs / kwaliteit9

Bestrating opnieuw gelegd met correct afschot en afwatering gecreëerd

TJ de Vries

Klant

Super vriendelijk, snel en goed geholpen volgens afspraak

Wilma van Laechoven | Datum: 15-08-2023

9.4
Kwaliteit werk9Kwaliteit materiaal8Vakbekwaamheid9Klantvriendelijkheid10
Communicatie10Nakomen afspraken10Prijs / kwaliteit10

Kunstgras laten leggen i.p.v. grind. Snel en naar tevredenheid uitgevoerd. Ik kan iedereen Riley aanbevelen!

Wilma van Laechoven

Klant

10

Pascal van Zon | Datum: 19-04-2022

10
Kwaliteit werk10Kwaliteit materiaal10Vakbekwaamheid10Klantvriendelijkheid10
Communicatie10Nakomen afspraken10Prijs / kwaliteit10

Goed advies en goed rekening met onze wensen gehouden.

Pascal van Zon

Klant

Snel en netjes

W.F. van Oudenaarden | Datum: 19-04-2022

9.7
Kwaliteit werk10Kwaliteit materiaal10Vakbekwaamheid10Klantvriendelijkheid10
Communicatie10Nakomen afspraken9Prijs / kwaliteit9

Vriendelijke mannen, werken snel en netjes hebben nog eigen inbreng als iets verplaatst moet worden. Kortom Top.

W.F. van Oudenaarden

Klant

Na wat extra communicatie een tevreden klant

Esther Cornec | Datum: 18-05-2022

7.3
Kwaliteit werk7Kwaliteit materiaalN.v.t.Vakbekwaamheid7Klantvriendelijkheid8
Communicatie8Nakomen afspraken7Prijs / kwaliteit7

In eerste instantie was ik niet tevreden. Door miscommunicatie was niet alles volgens afspraak uitgevoerd. Maar het is snel en goed opgelost.

Esther Cornec

Klant

Partners